Mé jméno je Stanislav Šefčík. Je mi 19 let. A mezi mé zájmy patří FLAIR, motorsport, hudba a dobré pití. Narodil jsem se v Plané, poblíž Mariánských Lázní, kde jsem navštěvoval i základní školu. A jak už to tak chodí, v deváté třídě jsem se musel rozhodnout jakou střední školu budu studovat v dalších 4 letech. Celá moje rodina jsou technici a dominuje zde motorsport, zejména rallyecross, kterému se věnuje můj bratr. V průběhu zakladní školy jsem zjistil, že mě spálené gumy a benzín neláká, ale našel jsem si svou ''modlu'' a to flair a barmanství jako takové. Více jsem se o něj začal zajímat, když jsem navštívil první soutěž, sice jako divák, ale byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. V tu chvíli jsem se rozhodl jít si za svým cílem a proto jsem si vybral střední Hotelovou školu v Mariánských Lázních. Hned ve druhém ročníku jsem absolvoval barmanský kurz pod hlavičkou ČBA a chvíli byl i členem Junior Shaker klubu. Během 4-letého studia jsem navštívil i několik soutěží (Finlandia junior cup), kde jsem se sice neumístil nijak dobře, ale získal dost zkušeností. Během posledního roku studia jsem založil tyto stránky, abych se podělil o vědomosti i s jinými barmany i nebarmany. Po Hotelové škole jsem se rozhodl i nadále studovat a nyní se nacházím na ZČU v Plzni, fakulta ekonomická.

Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Život je pouze o volbě, zvol si správně...

 

Druhy barů

LOBY BAR

- v překladu to znamená „ hala proti recepci"

- loby bar je pro všechny lidi jak z hostů tak i z ulice a majitele hotelu

- barman na loby musí vědět všechny denní informace, aby si mohl popovídat s každým hostem měl by být dostupný velký výběr pití a občerstvení a také míchaných nápojů

- neobsluhujeme lidi jen za barem ale i venku a vlastně i po celém hotelu

- na loby nás furt někdo hlídá, protože na loby si chodí majitelé hotelů popovídat

- novinář je nejhorší zákazník, protože chce to nejlepší a hlavně zadarmo a rychle ( kolem sebe dělá kravál a bordel )

 

KOKTEJL BAR

- vyrábí se zde koktejly

- na nápojovém lísku koktejly od poledne do půlnoci

- v baru libovolné zařízení

- v baru od 80 - 90 koktejlů až po 500 koktejlů

 

SPORT BAR

- 3 druhy a) pro sportovce (aktivní)- hlavně ve fines = nealkoholické nápoje, energy drinky

                b) sport bar - na sportovišti, ale ne pro sportovce, ale jen pro diváky

    c) moderní sport bar - lidé sem nechodí za alkoholem, ale chodí si sem vsadit a

        dívat  na televizi ( zde televize se všemi sporty )

 

CASINO BAR

- 2 nevýhody :  a) v casinu se pracuje v noci

                        b) v casinu se pracuje příkazama

- v casinu nějaká šílená uniforma

- všude nás někdo sleduje, jak majitelé, tak i kamery

- v casinu nepracujeme s normálními lidmi, jsou nemocní = gambleři ( nechtějí platit jídlo, ale klidně prohrají 10 000 Kč )

 

NIGHT CLUB

- systém baru, kam se host přijde bavit a měla by tam hrát živá musika

- v tomto baru se objevují „BARDÁMI" = společnice : musí umět jazyky a být příjemná a komunikativní

- bohatí lidé většinou chodí za bardámami

- je tam i kuchyně kde vaří jednoduchá jídla

 

MUSIC BAR

- hosté chodí do baru jen kvůli musice a za zábavou

- jsou různé music bary např. ROCK CLUB -  jakékoliv zařízení, ale hlavně jednoduché

- hodně se tam pije a lidé se tam perou

 

CAFÉ BAR

- najdeme tady spoustu druhů kávy a vlastně i teplých nápojů

- provozní doba od rána od 7:00 - do 2:00 do noci

- příjemné posezení a atmosféra

- neměl by chybět denní tisk

 

PIANO BAR

- klidné místo pro bohatší lidi

- živá musika

- měli by tu dělat starší barmani, protože tady si může sednout barman s hostem, a starší barman si se staršími lidmi popovídá více

 

MLÉČNÝ BAR

- jinak se tomu říká „mléčný bufet"

- otevřeno většinou od 6:00 do 17:00

- podávají se zde snídaně a to: jogurty, sýry, a ostatní mléčné výrobky

 

RESTAURAČNÍ BAR

- bar slouží místo výčepu

- lidé chtějí vidět práci barmana a barman má přehled, co se děje na restauraci = více peněz

 

PEACH BAR

- umístěn na plážích

- barman může být do půl těla

- tento bar není uzavíratelný, tak na začátku si musíme vše přinést a na konci zase vše odnést

 

SNOW (ICE) BAR

- je to bar, který je postaven ze sněhu

- podávají se hlavně teplé nápoje a kořalka, suchý sekt

- tento bar není uzavíratelném, tak na začátku si musíme vše přinést a na konci zase vše odnést

 

APERITIV BAR

- slouží pouze na podávání aperitivů a na čekání některých lidí, kteří čekají na ostatní ze skupiny

- aperitiv se podává 15 - 20 minut před jídlem = povzbuzuje trávící šťávy

- aperitiv - 5 cl (trpký, hořký, alkoholický x ne sladký = digestiv )

-  sekt - 7 cl-1 dcl

 

SNACK BAR

- rychlé občerstvení

 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one