Mé jméno je Stanislav Šefčík. Je mi 19 let. A mezi mé zájmy patří FLAIR, motorsport, hudba a dobré pití. Narodil jsem se v Plané, poblíž Mariánských Lázní, kde jsem navštěvoval i základní školu. A jak už to tak chodí, v deváté třídě jsem se musel rozhodnout jakou střední školu budu studovat v dalších 4 letech. Celá moje rodina jsou technici a dominuje zde motorsport, zejména rallyecross, kterému se věnuje můj bratr. V průběhu zakladní školy jsem zjistil, že mě spálené gumy a benzín neláká, ale našel jsem si svou ''modlu'' a to flair a barmanství jako takové. Více jsem se o něj začal zajímat, když jsem navštívil první soutěž, sice jako divák, ale byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. V tu chvíli jsem se rozhodl jít si za svým cílem a proto jsem si vybral střední Hotelovou školu v Mariánských Lázních. Hned ve druhém ročníku jsem absolvoval barmanský kurz pod hlavičkou ČBA a chvíli byl i členem Junior Shaker klubu. Během 4-letého studia jsem navštívil i několik soutěží (Finlandia junior cup), kde jsem se sice neumístil nijak dobře, ale získal dost zkušeností. Během posledního roku studia jsem založil tyto stránky, abych se podělil o vědomosti i s jinými barmany i nebarmany. Po Hotelové škole jsem se rozhodl i nadále studovat a nyní se nacházím na ZČU v Plzni, fakulta ekonomická.

Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Život je pouze o volbě, zvol si správně...

 

Kocovina

Při každé končíčí párty se objeví hosté, kteří jsou jak se lidově říká "společensky unavení". Jak se tohoto stavu vyvarovat ???
Velmi silná bolest hlavy, odporná chuť v ústech, to je cena, kterou občas zaplatíte za divoký flám nebo třeba jen za pár skleniček s přáteli. Nejlepší způsob, jak se vyhnout kocovině, je přirozeně nepít alkohol vůbec. Za určitých okolností ale i po jedné, či dvou skleničkách se můžete příští den cítit mizerně. Může to být způsobeno tím, že jste pili na lačný žaludek, nebo že jste na účinky alkoholu obzvláště citliví. Alkohol funguje jako diuretikum, zvyšuje množství moči, zahřívá kůži z čehož vyplývá, že způsobuje pocení. dehydratace způsobená nadměrným močením a pocením je hlavní příčinou kocoviny. Také ztráta cenných minerálů a stopových prvků močí zhoršuje bolest hlavy. • Pokud budete přemýšlet o nějaké prevenci předem, aby váš večer nebyl u konce, dřív než si něco budete přát, pak bezpečnostní sklenice mléka stojí za to. Mléko zpomalí rozkládaní alkoholu a pohltí to nejhorší vyplývající dráždění po konzumaci alkoholu. • Chcete-li zpomalit vstřebávání alkoholu do krve a dát také svým játrům lepší šanci na vypořádání se s alkoholem, tak je potřeba, aby jste se buď před konzumací či při konzumaci alkoholu najedli. Stačí i ujídat při pití např. jednohubky. • Pokud jste odhodlání pít pouze alkohol samotný, jako je například vodka, whisky nebo brandy, v každém případě si vybírejte jen z lepších značek i za vyšší cenu. Druhý den Vás totiž nebude z kvalitního alkoholu bolet hlava. • Stále se diskutuje o tom, že některé méně kvalitní vermuty a digestivy mohou obsahovat stopové množství toxických sloučenin pocházejících z rostlin používaných při jejich výrobě. Z toho vyplývá pravidlo: nekonzumovat větší množství neznačkových druhů těchto nápojů, vyhnete se tak bolestem hlavy. • Další rada zní - snažte se pít pomalu. Stejné množství alkoholu vypité rychle nadělá větší škody, než když to samé množství vypijete během několika hodin. • Alkohol ovlivňuje vstřebávání a metabolismus živin, včetně vitaminů A,B a C, vápníku, hořčíku a zinku. Vitaminy A a C v čerstvých ovocných a zeleninových šťávách vám doplní výživné látky a pomohou vám rychle dostat alkohol z těla ven. Proto tedy sklenice jablečné nebo grapefruitové šťávy před či po konzumaci alkoholu může být pro vás další plus. • Protože je alkohol močopudný lék, způsobuje odvodnění. Doporučuje se tedy také pít hodně vody. Každý podrážděný žaludek může produkovat kyselinu. Minerální vody jsou alkalické, takže v každém případě vám soda pomůže daleko lépe. • Fruktóza pomáhá rychleji metabolizovat alkohol v těle. Po ránu se tedy doporučuje jíst chleba s medem.
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one