Mé jméno je Stanislav Šefčík. Je mi 19 let. A mezi mé zájmy patří FLAIR, motorsport, hudba a dobré pití. Narodil jsem se v Plané, poblíž Mariánských Lázní, kde jsem navštěvoval i základní školu. A jak už to tak chodí, v deváté třídě jsem se musel rozhodnout jakou střední školu budu studovat v dalších 4 letech. Celá moje rodina jsou technici a dominuje zde motorsport, zejména rallyecross, kterému se věnuje můj bratr. V průběhu zakladní školy jsem zjistil, že mě spálené gumy a benzín neláká, ale našel jsem si svou ''modlu'' a to flair a barmanství jako takové. Více jsem se o něj začal zajímat, když jsem navštívil první soutěž, sice jako divák, ale byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. V tu chvíli jsem se rozhodl jít si za svým cílem a proto jsem si vybral střední Hotelovou školu v Mariánských Lázních. Hned ve druhém ročníku jsem absolvoval barmanský kurz pod hlavičkou ČBA a chvíli byl i členem Junior Shaker klubu. Během 4-letého studia jsem navštívil i několik soutěží (Finlandia junior cup), kde jsem se sice neumístil nijak dobře, ale získal dost zkušeností. Během posledního roku studia jsem založil tyto stránky, abych se podělil o vědomosti i s jinými barmany i nebarmany. Po Hotelové škole jsem se rozhodl i nadále studovat a nyní se nacházím na ZČU v Plzni, fakulta ekonomická.

Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Život je pouze o volbě, zvol si správně...

 

Gin

- slovo GIN pochází z latinského slova GENEVER
- první gin vznikl roku 1600-1612 v Holandsku
- na výrobu ginu přišel Francois de La Boye, když žitnou pálenku nemaceroval jalovcem, koriandrem a puškvorcem * a celé to ještě jednou zdestiloval
- roku 1619 Vilém Oranžský - anglický král zakázal dovoz brandy a nechal dovážet jen gin, ale v Anglii lidem zachutnal, a tam ho také začali vyrábět s názvem London dry (London Dry je i název metody při výrobě ginu)
Gin se vyrábí 3 způsoby  - 1) macerace
                           - 2) redestilace
                           - 3) filtrace
1) do obilného lihu (žitného) se dají: jalovec apod. * to se nechá macerovat 6-9 měsíců * po této době se to přefiltruje a stáčí do lahví
2) vzniklí macerát po maceraci ještě jednou zdestilujeme = je lepší a voní
3) normální (2x zdestilovaný alkohol přefiltrujeme přes jalovec apod.
 
- nejkvalitnější je redestilovaný gin ještě přefiltrovat
- gin se nestáří, jen se nechá odležet a potom se stáčí
 
Značky ginů
London dry gin - nejvíce používaný
                        - vyroben Londýnskou metodou
Beefeatre - vyrábí se jedině v londýně
                 - je v něm hodně bylinek (BOTANICL)
                 - obsahuje příchuť mandlí
Plymouth gin - je to gin vyroben v jedné oblasti a je vázán na jednu destilérku
Sweet gin - sladký gin
Valmound gin
Bombay Saphire
Gilbis gin
Tanqueri
 
- v Evropě je gin nejpoužívanější bází
- servis ginu: gin se podává chlazený, nikdy ne podchlazený na kostku ledu
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one