Mé jméno je Stanislav Šefčík. Je mi 19 let. A mezi mé zájmy patří FLAIR, motorsport, hudba a dobré pití. Narodil jsem se v Plané, poblíž Mariánských Lázní, kde jsem navštěvoval i základní školu. A jak už to tak chodí, v deváté třídě jsem se musel rozhodnout jakou střední školu budu studovat v dalších 4 letech. Celá moje rodina jsou technici a dominuje zde motorsport, zejména rallyecross, kterému se věnuje můj bratr. V průběhu zakladní školy jsem zjistil, že mě spálené gumy a benzín neláká, ale našel jsem si svou ''modlu'' a to flair a barmanství jako takové. Více jsem se o něj začal zajímat, když jsem navštívil první soutěž, sice jako divák, ale byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. V tu chvíli jsem se rozhodl jít si za svým cílem a proto jsem si vybral střední Hotelovou školu v Mariánských Lázních. Hned ve druhém ročníku jsem absolvoval barmanský kurz pod hlavičkou ČBA a chvíli byl i členem Junior Shaker klubu. Během 4-letého studia jsem navštívil i několik soutěží (Finlandia junior cup), kde jsem se sice neumístil nijak dobře, ale získal dost zkušeností. Během posledního roku studia jsem založil tyto stránky, abych se podělil o vědomosti i s jinými barmany i nebarmany. Po Hotelové škole jsem se rozhodl i nadále studovat a nyní se nacházím na ZČU v Plzni, fakulta ekonomická.

Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Život je pouze o volbě, zvol si správně...

 

Příprava míchaných nápojů

1. Výběr nápoje
 
2. Příprava skla
V této fázi si vyberte sklenku ve které budete nápoj servírovat. Samozřejmě zkontrolujte také čistotu sklenky.
 
3. Předchlazení
Předchladit si musíte nejen šejkr či míchací sklenici, ale také sklenku, kterou jste si již vybrali a ve které budete nápoj servírovat. Do šejkru či míchací sklenice vložte kostky ledu. Nápojové sklo můžete předchladit dvěma způsoby: sklenici postavte do mrazáku do té doby, než se potáhne tenkou ledovou vrstvou, nebo ji ochlaďte kostkami ledu.
 
4. Dekorace
Připravte si dekoraci, kterou zkrášlíte svůj drink. Při zdobení nápojů nechte plně rozvinout svoji fantazii a kreativitu. Existuje jen málo nápojů, u nichž je ozdoba zbytečná. Existují však také nápoje, u kterých je již určitá dekorace pevně daná (např. oliva u Martiny Dry atd.). U exotických a tropických nápojů, především u "fancy drinků" se žádné meze při zdobení nekladou.
 
5. Zcezení
Led, který byl vložen na předchlazení do šejkru či do míchací sklenice postupně taje. Proto je potřeba pomocí straineru z náčiní, které budeme používat scedit přebytečnou vodu, která vzniká z tajícího ledu. Než budete dále pokračovat, tak šejkr či míchací sklenici nejprve zbavte přebytečné vody. Totéž platí i u předchlazeného skla. (pokud jste jej předchlazovali druhým způsobem, tedy kostkami ledu, je nutno sklenku také zbavit pomocí straineru přebytečné vody z tajícího ledu.)
 
6. Dávkování surovin dle receptury
Dodržujte předepsané množství udávané v receptu. Obzvláště to platí u hořkých surovin a sirupů. I nepatrné zvýšení jejich obsahu může zcela pozměnit chuť výsledného nápoje.
 
7. Míchání
Míchací sklenice, šejkr, mixér, servírovací sklenka "straight way"
 
8. Dávkování nápoje do nápojového skla
 
9. Ozdobení nápoje
Dekoraci máte již předpřipravenou, takže nyní stačí nápoj pouze ozdobit.
 
10. Servírování nápoje
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one