Mé jméno je Stanislav Šefčík. Je mi 19 let. A mezi mé zájmy patří FLAIR, motorsport, hudba a dobré pití. Narodil jsem se v Plané, poblíž Mariánských Lázní, kde jsem navštěvoval i základní školu. A jak už to tak chodí, v deváté třídě jsem se musel rozhodnout jakou střední školu budu studovat v dalších 4 letech. Celá moje rodina jsou technici a dominuje zde motorsport, zejména rallyecross, kterému se věnuje můj bratr. V průběhu zakladní školy jsem zjistil, že mě spálené gumy a benzín neláká, ale našel jsem si svou ''modlu'' a to flair a barmanství jako takové. Více jsem se o něj začal zajímat, když jsem navštívil první soutěž, sice jako divák, ale byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. V tu chvíli jsem se rozhodl jít si za svým cílem a proto jsem si vybral střední Hotelovou školu v Mariánských Lázních. Hned ve druhém ročníku jsem absolvoval barmanský kurz pod hlavičkou ČBA a chvíli byl i členem Junior Shaker klubu. Během 4-letého studia jsem navštívil i několik soutěží (Finlandia junior cup), kde jsem se sice neumístil nijak dobře, ale získal dost zkušeností. Během posledního roku studia jsem založil tyto stránky, abych se podělil o vědomosti i s jinými barmany i nebarmany. Po Hotelové škole jsem se rozhodl i nadále studovat a nyní se nacházím na ZČU v Plzni, fakulta ekonomická.

Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Život je pouze o volbě, zvol si správně...

 

Příprava v mixeru

V mixéru připravujeme drinky, které obsahují zmrzlinu, smetanu, ovoce nebo vejce.
· Vyberte si nápoj.
· Připravte sklenku, do které budete nápoj servírovat.
· Sklenku si předchlaďte. Předchlazení můžete provést dvěma způsoby:
- sklenici postavte do mrazáku do té doby, než se potáhne tenkou ledovou vrstvou
- ochlaďte ji kostkami ledu.
· Do mixéru vložte ledovou tříšť.
(nikdy nevkládejte do mixéru celé kostky ledu, ale led pouze led drcený !!!!).
· Připravte si všechny suroviny, které jsou uvedeny v receptuře.
· Pokud je v receptuře uvedena, připravte si ozdobnou dekoraci.
· Nadávkujte všechny ingredience uvedené v receptuře.
· Mixér nyní uzavřete a nechte běžet asi tak 10 sekund na první stupeň.
Po té přepněte na stupeň druhý a nechte mixér běžet asi tak dalších 10 sekund. Má-li být drink hustější, tak dříve než přepnete na druhý stupeň mixéru, přidejte ještě trochu ledové tříště. (někteří barmani zapínají mixér nejvýše na šest sekund - záleží tedy pouze na Vás !)
Dbejte na to, aby suroviny byly vždy dobře promixované.)
· Drink přelijte do předem připravené předchlazené sklenky.
(pokud sklenici předchlazujete kostkami ledu, nezapomeňte pomocí straineru slít přebytečnou vodu z tajícího ledu).
· Je-li uvedeno v receptuře, tak nápoj ozdobte připravenou dekorací a servírujte.
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one