Mé jméno je Stanislav Šefčík. Je mi 19 let. A mezi mé zájmy patří FLAIR, motorsport, hudba a dobré pití. Narodil jsem se v Plané, poblíž Mariánských Lázní, kde jsem navštěvoval i základní školu. A jak už to tak chodí, v deváté třídě jsem se musel rozhodnout jakou střední školu budu studovat v dalších 4 letech. Celá moje rodina jsou technici a dominuje zde motorsport, zejména rallyecross, kterému se věnuje můj bratr. V průběhu zakladní školy jsem zjistil, že mě spálené gumy a benzín neláká, ale našel jsem si svou ''modlu'' a to flair a barmanství jako takové. Více jsem se o něj začal zajímat, když jsem navštívil první soutěž, sice jako divák, ale byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. V tu chvíli jsem se rozhodl jít si za svým cílem a proto jsem si vybral střední Hotelovou školu v Mariánských Lázních. Hned ve druhém ročníku jsem absolvoval barmanský kurz pod hlavičkou ČBA a chvíli byl i členem Junior Shaker klubu. Během 4-letého studia jsem navštívil i několik soutěží (Finlandia junior cup), kde jsem se sice neumístil nijak dobře, ale získal dost zkušeností. Během posledního roku studia jsem založil tyto stránky, abych se podělil o vědomosti i s jinými barmany i nebarmany. Po Hotelové škole jsem se rozhodl i nadále studovat a nyní se nacházím na ZČU v Plzni, fakulta ekonomická.

Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Život je pouze o volbě, zvol si správně...

 

Argmanac

After Dinner Armagnac

3 cl Armagnacu

2 cl Beefeater ginu

1 cl mentolového likéru

 

Do nižšího tumbleru na led nalijeme všechny suroviny, krátce promícháme lžičkou, můžeme dozdobit snítkou máty. 

 

 

Amadine Dream's

4 cl Armagnacu

2 cl broskvového likéru

1 cl jahodového sirupu

3 cl pomerančového juice

10 cl toniku

kousek melounu

plátek pomeranče

 

Šejkr naplníme do 1/3 ledem, na něj nadávkujeme Armagnac, likér, sirup a šťávu, dobře protřeseme, přes strainer nalijeme do vychlazeného tumbleru, zalijeme tonikem a dozdobíme kouskem melounu a pomeranče.  

 

 

Armagnac Tonic

4 cl Armagnacu

2 dl toniku

plátek citrónu

  

Do vysokého tumbleru na led nalijeme Armagnac, zalijeme tonikem a ozdobíme plátkem citrónu.      

 

Calypso

3 cl Armagnacu

4 cl ananasového džusu

1 cl mandarinkového sirupu

0,5 cl jahodového sirupu

4 cl pomerančového juice

jahoda

  

Do šejkru na led nadávkujeme všechny suroviny, dobře protřepeme, přes strainer nalijeme do koktejlové sklenky a dozdobíme jahodou.    

 

 

Dartagnan

2 cl Armagnacu

10 cl sektu Bohemia Brut

  

Do šampaňské flétny nalijeme Armagnac a dolijeme sektem.  

 

 

Ravaillac

3 cl Armagnacu

2 cl třešňového likéru

8 cl grepového juice

  

Do šejkru na led nalijeme všechny přísady, protřepeme a přes strainer nalijeme do koktejlky, můžeme dozdobit koktejlovou třešínkou. 

 

 

Torino

4 cl Armagnacu

20 cl Oranginy

plátek pomeranče

   

Do vyššího tumbleru na led nalijeme Armagnac, dolijeme Oranginou a ozdobíme plátkem pomeranče.

 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one