Mé jméno je Stanislav Šefčík. Je mi 19 let. A mezi mé zájmy patří FLAIR, motorsport, hudba a dobré pití. Narodil jsem se v Plané, poblíž Mariánských Lázní, kde jsem navštěvoval i základní školu. A jak už to tak chodí, v deváté třídě jsem se musel rozhodnout jakou střední školu budu studovat v dalších 4 letech. Celá moje rodina jsou technici a dominuje zde motorsport, zejména rallyecross, kterému se věnuje můj bratr. V průběhu zakladní školy jsem zjistil, že mě spálené gumy a benzín neláká, ale našel jsem si svou ''modlu'' a to flair a barmanství jako takové. Více jsem se o něj začal zajímat, když jsem navštívil první soutěž, sice jako divák, ale byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. V tu chvíli jsem se rozhodl jít si za svým cílem a proto jsem si vybral střední Hotelovou školu v Mariánských Lázních. Hned ve druhém ročníku jsem absolvoval barmanský kurz pod hlavičkou ČBA a chvíli byl i členem Junior Shaker klubu. Během 4-letého studia jsem navštívil i několik soutěží (Finlandia junior cup), kde jsem se sice neumístil nijak dobře, ale získal dost zkušeností. Během posledního roku studia jsem založil tyto stránky, abych se podělil o vědomosti i s jinými barmany i nebarmany. Po Hotelové škole jsem se rozhodl i nadále studovat a nyní se nacházím na ZČU v Plzni, fakulta ekonomická.

Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Život je pouze o volbě, zvol si správně...

 

Kakao

Kakaové stromky kultivovali již indiáni sídlící v jižní a střední Americe. Používali kakaové boby jako potravinu, ale také jako platidlo.
Po objevení Ameriky se dostává kakao do Evropy a stává se velice módní záležitostí. Koncem 19. století se z Portugalska dostalo pěstování kakaových bobů do Afriky, kde se masivně pěstuje dodnes.
 
Kakao vzniká z rozemletých semen kakaových bobů a není jen poživatinou, ale také důležitou potravinou. Obsahuje kakaový tuk, bílkoviny, hydráty a minerální soli. V malém množství obsažený Theobromin je posilující, ale také uklidňující látkou, která je však při velké konzumaci návyková.
Nejznámějším produktem z kakaa je čokoláda, která se vyrábí z kakaového másla. Co se týče nápojů, tak takové horké kakao nebo čokoláda nechybí dnes ne žádném slušném baru.
Nejvíce se pěstuje kakao v jižní Americe (Mexiko, Nikaragua, Kolumbie, Ekvádor, Venezuela, Brazílie) a také na Madagaskaru, Jávě, v Kamerunu a Nikaragui.
 
Příprava kakaových semen před zpracováním:
Kakaový plod, semena, fermentace, čištění, sušení, balení
 
Další zpracování:
třídění, pražení, drcení, hrubé mletí, jemné mletí, balení
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one