Mé jméno je Stanislav Šefčík. Je mi 19 let. A mezi mé zájmy patří FLAIR, motorsport, hudba a dobré pití. Narodil jsem se v Plané, poblíž Mariánských Lázní, kde jsem navštěvoval i základní školu. A jak už to tak chodí, v deváté třídě jsem se musel rozhodnout jakou střední školu budu studovat v dalších 4 letech. Celá moje rodina jsou technici a dominuje zde motorsport, zejména rallyecross, kterému se věnuje můj bratr. V průběhu zakladní školy jsem zjistil, že mě spálené gumy a benzín neláká, ale našel jsem si svou ''modlu'' a to flair a barmanství jako takové. Více jsem se o něj začal zajímat, když jsem navštívil první soutěž, sice jako divák, ale byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. V tu chvíli jsem se rozhodl jít si za svým cílem a proto jsem si vybral střední Hotelovou školu v Mariánských Lázních. Hned ve druhém ročníku jsem absolvoval barmanský kurz pod hlavičkou ČBA a chvíli byl i členem Junior Shaker klubu. Během 4-letého studia jsem navštívil i několik soutěží (Finlandia junior cup), kde jsem se sice neumístil nijak dobře, ale získal dost zkušeností. Během posledního roku studia jsem založil tyto stránky, abych se podělil o vědomosti i s jinými barmany i nebarmany. Po Hotelové škole jsem se rozhodl i nadále studovat a nyní se nacházím na ZČU v Plzni, fakulta ekonomická.

Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Život je pouze o volbě, zvol si správně...

 

Tequila

- jméno vzniklo podle oblasti
- Mexický národní nápoj
- vyrábí se z rostliny Modrá Agáve
- mezi listy Modré Agáve je taková velká koule (hlava) = 15-20 kg * ta se odřízne * naseká * vše se hodí do tanku a přidají se kvasinky * probíhá kvašení * po
nakvašení se vyrobí pálenka
- na výrobu 1l tequily je potřeba 7-10 kg plodu Modré Agáve
- tequila se destiluje 2x - čirá tekutina, která se skladuje v kameninových nebo nerezových nádobách (aby nedostala jinou barvu a nepřejmula jinou chuť) * stáčí
se do lahví a dostává jméno SILVER nebo BLANCO
- tequila, která se uloží na rok zežloutne a je pojmenována GOLD - tequila uzrává v dubových sudech (z Francouského dubu) 3 - 12 měsíců
 
Servis tequily
SILVER - citrón a sůl
GOLD - pomeranč a skořice
- tequila se podává chlazená
- tequila se může jmenovat jen produkt z oblasti Tequila a musí být minimálně 2x destilovaná (nesmí být použita larva červa jako u Mescalu)
 
Mescal
-  alkholický nápoj mescal, je něco jako viná brandy.
- Tequila je speciální druh mezcalu, vyrobený pouze z modré agáve (Agave tequiliana) v oblasti Tequila v Jaliscu.
- Lahve mezcalu často obsahují červa, občas i několik kusů na lahev. Tento červ je larvou jednoho ze dvou druhů hmyzu žijících uvnitř rostlin agáve. Nejčastěji se jedná o larvu nosatce (Scyphophorus acupunctatus),  místně nazývaného picudo del agave. Druhým typem červa v mezcalu je gusano rojo, anebo červený červ chinicuiles, který je housenkou můry Hypopta agavis.
- polovina výroby Tequily a Mescalu se z Mexika vyveze
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one